Magazin

Blog

Várva várt újdonságok - Látogatás a Fouganza hazájába II.

A Fouganza márkához tett harmadik látogatásom annyira eseménydúsra sikerült, hogy egy kétrészes cikket kaptok belőle. Ígéretemhez híven most magukról a termékekről fogunk beszélni. Röviden bemutatom azokat a top újdonságokat, melyekkel idén, illetve jövőre készülünk Nektek.

Nem túlzás, hogy négy napot végigjegyzeteltem. Közel húsz A/4 es oldalnyi rövidített, gépelt jegyzet birtokában szédelegtem  ki a reptérre, ahol szembesültem vele, hogy nincs hely a gépen, amelyre a jegyem szól. Hóhelyzet volt ugyanis, és előző nap több járatot töröltek, minek következtében nem elhanyagolható mennyiségű utas a reptéren kényszerült éjszakázni. Csalódottságukban fogták magukat, és becsekkoltak a mi gépünkre. Az e-ticket egyébként jó dolog, kivéve amikor nem... Ezt megtanultam egy életre, az biztos. Mariettának volt helye, nekem nem. Konkrétan majdnem ottmaradtam. 

 Az indulás reggelére megszűnt az időjárási anomália

 Egyetlen mázlim volt, hogy Marietta találékonysága, és a check-in pultban dolgozó hölgy segítőkészsége végül eredményre vezetett. Kitaláltuk, hogy retardált vagyok, aki nem utazhat egyedül, semmilyen nyelven nem beszélek, és határozottan segítségre szorulok. (Tartogatok egy bizonyos arckifejezést is egyébként az ilyen jellegű esetekre.) Szerencsére - hogy hogy nem - nemcsak, hogy feljutottam a gépre, de egymás mellett ültünk, ablak mellett, a szárny tövében. :)

Újdonságok, amikre sokan vártok

Légzsákos védőmellény:

Érkezése az áruházakba jövőre várható. A jelenlegi prioritás a szelvény nélküli védőmellényünk továbbfejlesztése, hogy kényelmesebb, ergonomikusabb kialakítást kaphasson, és jobb kedvvel hordják majd a gyerekek. Valljuk be, hogy ezek a mellények bizony kényelmetlenek, elveszik a szabad mozgás érzését, és ezen változtatni szeretnénk. Ha ez megvalósult, akkor fejezik be a légzsákos mellényt, mely már olyan állapotban van, hogy tesztelhető, csak az utolsó simítások vannak hátra. Emellett a rugalmas gerincvédő kivehető betétes változata is várat még magára. 

 Az idei képzés helyszíne volt eddig a legjobb

Biztonsági kengyel:

Tudjuk, hogy ez az a termékcsoport, melyre eddig nem fordítottunk kellő figyelmet. Annyit elárulhatok, hogy készen van egy új modell, melyre megéri 2019-ig várni, mert egészen biztosan szeretni fogjátok. Kialakításánál figyelembe vették az aktuális trendet, tehát design és kényelem tekintetében is domborít majd, mely mellett természetesen az ár-érték arány is nagy szerepet kapott.

Kobakok:

Ősszel várhatóan kifutnak a 700-as kobakok is, és ami a helyükre érkezik majd, az sokkal jobban fog hasonlítani azokra a kobakokra, melyeket most csillagászati összegekért lehet beszerezni. Természetesen saját ötlet alapján készült, azonban rengeteg kobakot megnéztek a mérnökeink, ez egyébként általánosan jellemző a többi termékcsoportra is. Eddig kevésbé nézték azt, hogy mit diktál a piac, be kellett látni azonban, hogy ha versenyben akarunk maradni, akkor ez is fontos szempont, így a jövőben többet fognak foglalkozni vele.

Lábbelik:

Több ízben kapott a márka olyan visszajelzést, hogy egyes lovaglócipők talpa levált, ezért kidolgoztak egy új eljárást, mely elméletileg megakadályozza, hogy a jövőben ilyesmi történhessen. Az eljárás két részből áll, varrva, és injektálva is lesznek az új cipők és csizmák talpai. Emellett nagyon sokat foglalkoztak azzal, hogy megtalálják a tökéletes lábformát. Több ezer ember lábáról vettek mintát, és igyekeztek megalkotni azt a kaptafát, mely a legtöbb felhasználó számára kényelmes lesz. Emellett a bőrminőség is rengeteget változott, ez különösen a Paddock cipőn lesz általatok is észrevehető, hiszen ez a modell évek óta a piacon van, és több változatával is találkozhattatok eddig. Az új változatának anyaga a Training cipő anyagával megegyezik majd, ára azonban nem fog változni. Komolyan mondom, még én is összekevertem a kettőt pusztán a tapintása alapján. 

 A logónk liláról feketére váltott

Érkeznek továbbá a régen várt saját gyártású téli lábbelijeink, melyeket eddig külső márkás termékekkel kellett helyettesítenünk. 35-ös gyerek mérettől már elérhetőek lesznek első körben, de persze, ha kellő igény lesz rá, bármikor bármilyen méret gyártására készen fognak állni. Jelenleg 90% Fouganza és 10% külső márkás termék képezi a választékunkat. A célunk, hogy a külső márkák fokozatosan kivezetésre kerüljenek néhány éven belül.

Pónipatrac:

A kék és a rózsaszín pónipatracunk kifut, és utóda már egy sokkal jobban kidolgozott modell lesz, mely kényelmesebb a gyerekek számára, biztonságosabb, stabilabb ülést tesz lehetővé, és az anyaga is teljesen megváltozik. A heveder külön lesz majd kapható hozzá, kengyelt, és kengyelszíjat azonban adunk a termékhez. Kompatibilis lesz hozzá a kisebbik műanyag kengyelünk, melyet szintén külön is lehet kapni, és szinte ugyanolyan lesz a gyári tartozéka is. Ebből következik, hogy a kosaras kengyelbetét is beletehető, mellyel zárttá tehetjük a rendszert, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy a gyerkőc lába beszoruljon, mindegy milyen lábbelit visel. Jó hír, hogy nemsokára külön is lehet majd kapni felrántószíjat, mely logikus lett volna eddig is, de valamiért nem volt elérhető. Így a pónipatrac mellett valamennyi angol nyergünk egyik leggyakoribb orvosolnivaló problémáját is házilag, fél perc alatt meg lehet majd oldani.  Ugyanígy, a kantároknál a kisorrszíjat is lehet külön venni, mely szintén el-eltűnik néha.

Új kantáraink:

Már megérkeztek az áruházakba az 580-as kantárok. Márciustól szár nélkül fogjátok megtalálni őket, barna és fekete színekben, strasszköves, illetve varrott mintájú kivitelben, a póni méret külön lesz elérhető belőlük. A bőr minősége szintén sokat javult, puhább lett, és az illata, tapintása is sokkal jobb. Persze nem összekeverendő a világmárkák termékeivel, de reméljük, hogy a mi felhasználóink elégedettek lesznek azzal, amit ebbe az árba bele tudtunk tenni design, és technikai tulajdonságok tekintetében. Persze ez csak a lényeg lényege. Irányvonalak, melyeknek eljött az ideje, termékek, melyekre régen vártunk. Rengeteg minden történik még a felsoroltakon kívül is, de a többi legyen meglepetés... :)          

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)