Magazin

Blog

Zenével jobb, vagy nélküle?

Minap kipróbáltam a futást zene nélkül. Otthon hagytam a fülest, kizártam mindent és teszteltem a NEM zenével futást. Elmerültem benne, miközben a természet fantasztikus zenekara adta az igazi "muzsikát"? Jobb volt így? Zenével vagy nélküle? A válaszokért kattintás tovább.

Elmerültem?

Nem.

Belefeledkeztem, miközben a természet fantasztikus zenekara adta az igazi "muzsikát"?

Kicsit. Ahogy mindig. Fantasztikusan kapcsolok ki és teszem más állapotba magamat futás közben. Szavakba nem önthető az, hogy a természet milyen szépen adja a hangokat és alkot belőle egy lélegzetelállító kerek egészet. Olyan szép, olyan simogató, de sajnos, futás közben ez nem kell Zsocának. Egy kellemes terepfutás, túra, miközben a természet szépségét csodálva tátva marad a száj, kell - talán ezért is hív, integet felém olyan sokat a Terep, "ámaimban visszainteget"... mint abban a  dalban?

Mikor futni megyek, akkor a zene, akár levesbe a só - feltéve, ha nem gyümölcs. KYGO, Robin Schulz, a Clean Bandit remixek, utóbbi akár a korunkban komponáló, újjászületett Mozart - nekem. Vagy az éppen aktuális "rongyosra hallgatom" gall, germán dal különlegességek mix-turmixa is úgy fogy, mint a friss kenyér a sarki boltban. Nehéz napokon? Mikor tombolsz, szétver az ideg, kell egy kis AC/DC, az az örök keménymag. Kell, de nagyon. Vagy netalántán feltalálták az egyik legjobb futásra optimalizált zenelejátszó appot, a Spotify-t, ami alád rakja a lovat, de nagyon és úgy, hogy tudni fogja milyet szeretnél. Egy általad hallgatott, kedvelt zenei stílust kever, szabdal az aktuális tempódhoz mérve. Csak futnod kell.

Szóval nálam a mjuzik az elmerülésben is segít, hogy megtaláljam a saját óceánom, aztán elinduljon a búvárkodás egy újabb epizódja.

Még közös futásban is elfér a zene

Jobb volt így?

Az előző két válasz megadja a végleges konklúziót. Ha mégsem, akkor jelentkezzetek és írjátok meg nekem, hogy #akkormostmivan és minden "zene mellett" vs. "ellene" verzióról beszélhetünk.

#futniYO

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)