Magazin

Blog

Zöldborsófőzelék

Próbáld ki ezt az egészséges zöldborsófőzelék receptet! A receptet Gergely Noémi, dietetikus állította össze.

Hozzávalók (2 adag):

  • 0,5 kg fagyasztott zöldborsó
  • 150 ml víz
  • 1 púpozott teáskanál keményítő
  • 75 ml tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • só, bors
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A borsót egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc alatt teljesen simára pürésítjük.

Az így kapott zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük.

A recept egy mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, keress fel elérhetőségeimen.

"Gergely Noémi  vagyok, dietetikus és pont olyan hétköznapi hősökkel foglalkozom mint te, aki ezt olvasod. Ügyfeleim olyan hobbi sportolók, fogyni vágyók, akik a munka, család mellett a sportban is a maximumra törekednek vagy csak egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben. Mindig meglepődve tapasztalják, hogy az életmódváltás sokkal könnyebb, mint gondolták. Mitől is? Kövesd bejegyzéseimet, hogy megtudd!"

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)