Hozzávalók (2 adag):
- 0,5 kg fagyasztott zöldborsó
- 150 ml víz
- 1 púpozott teáskanál keményítő
- 75 ml tej
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- só, bors
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A borsót egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc alatt teljesen simára pürésítjük.
Az így kapott zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük.
A recept egy mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott.
Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, keress fel elérhetőségeimen.
"Gergely Noémi vagyok, dietetikus és pont olyan hétköznapi hősökkel foglalkozom mint te, aki ezt olvasod. Ügyfeleim olyan hobbi sportolók, fogyni vágyók, akik a munka, család mellett a sportban is a maximumra törekednek vagy csak egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben. Mindig meglepődve tapasztalják, hogy az életmódváltás sokkal könnyebb, mint gondolták. Mitől is? Kövesd bejegyzéseimet, hogy megtudd!"
Hozzászólások
(nincs még hozzászólás)