Boda Gábor

Mindig is örömöt leltem a mozgásban és a sportban, de már nagyjából 7 éve a kerékpározás rabolta el a szívem és foglal el benne kitüntetett helyet azóta is. Több ez, mint hobbi, már szenvedély.

Szegedi egyetemistaként a barátaim hatására én is beszereztem egy bringát és együtt jártuk a Napfény városának útjait éjjel-nappal. Ott már megérintett az a bizonyos önfeledt szabadság érzés, amit a bringázás képes adni és tudtam, hogy itt bizony egy életre szóló barátság született. Azóta is minden nap bringával járok dolgozni, a legnagyobb hőségben és a legerősebb hóviharban is.

Kecskemétre költözve bekerültem a helyi kerékpár sportegyesületbe és amatőr kategóriában országúti mezőnyversenyeken, időfutamokon, sprintversenyeken és cyclocross derbiken is rendszeresen részt vettem. Tetszett, hogy a kerékpár sporteszköz is lehet, és feszegethetem vele a fizikai teljesítőképességem határait.

Jelenleg a kerékpáros ultratávú teljesítménytúrázás szerelmese vagyok. Egyszerre ötvöződik benne a bringázás iránti szeretet, az új helyek felfedezésének öröme, a barátokkal eltöltött minőségi idő, az a bizonyos önfeledt szabadság érzés, valamint a mentális és fizikai határfeszegetés is. 2019-ben sikeresen teljesítettem a Paris-Brest-Paris 1200 km-es teljesítménytúrát számos magyar sporttársammal együtt, ahol rendkívül sok életre szóló élménnyel lettem gazdagabb az alatt a 89 óra alatt.

Személyesen a kecskeméti áruházban találtok meg, ahol igyekszem az eddigi tapasztalataimból merítve a lehető legjobban megválaszolni kérdéseiteket :)

A szerző cikkei