Hegedüs Zsolt

Bár egész életemben bringáztam, a versenyszerű kerékpározás, mint rendszeres sporttevékenység, mindössze öt éve vált az életem szerves részévé, mégpedig egy aprócska, ám ugyanakkor erőteljes kijelentésnek köszönhetően, mely egy közismert sportlegenda szájából hangzott el egy számomra kedves önéletrajzi filmben: ” Amikor legyőzöd a világ legjobbjait, rájössz, hogy már csak egyetlen ember áll az utadban: te magad.”

Ez akkora hatással volt rám, hogy attól fogva eltökéltem, ha egyszer megpróbálkozom az amatőr versenyzéssel, sosem a kiemelkedő eredmények és az előkelő helyezések fognak majd számítani, hanem csak és kizárólag önmagam legyőzése! Így kezdtem el évről-évre és versenyről-versenyre a saját, képzeletbeli árnyékom hátsó kerekét üldözni. Világéletemben mindig is vonzódtam a hegyekhez, és a mai napig jobban szeretem őket megmászni, mint leszáguldani róluk. Imádom a rövid és meredek emelkedőket, a szétporladó kövek ropogását a lendületben lévő, itt-ott kifaroló kerekek alatt, a megfeszülő lánc zaját, a teleszkóp játékát, a fékek sercegését, ahogy megszólalnak egy-egy élesebb kanyarban, s hogy általuk a kerékpár szinte megbokrosodva, önálló életre kel a szűk erdei ösvényeken.

 

Írásaimmal elsősorban azokhoz szeretnék szólni, akik még csak ismerkednek az amatőr kerékpársport világával, de még nem jártasak benne, illetve reális elvárásokat támasztva önmagukkal szemben szeretnének kicsivel többet megtudni róla. Legyen szó akár országúti mezőnyversenyről, akár sík vagy hegyi időfutamról, mountain bike maratonokról, esetleg karbantartási tanácsokról és egyéb házi praktikákról, itt mindent megtalálsz, ami a témával kapcsolatos.

 

Velem személyesen az egri áruházban találkozhattok.

A szerző cikkei