Jakab János

A horgászatot gyerekként édesapám által ismertem meg, nagy dunai horgász volt. Alig vártam, mikor fejezi be a dolgos hetet, hogy a hétvégén vele tarthassak horgászni. Sokszor volt olyan, hogy besegítettem édesapám munkáiba, azért hogy mielőbb a közös hobbinknak hódolhassunk.

Azt vallom, hogy a gyermekkori élmények nagyban meghatározzák a későbbi életünket, és a sportválasztást. Bárki, aki visszatekint gyermekkorára, biztos van egy olyan apró élmény, amiből a mostani sport szeretete kialakult.

Iskola és tanulás után rendszeresen jártam a barátaimmal a közeli lassú folyású kis patakhoz mogyoróágra kötött kis zsebpecával horgászni. Örömmel töltött el, ha bármilyen kis apró halat fogtam. Később gyerek horgászengedéllyel folytatódott a tavi és a dunai horgászatom. Természetesen az idő múlásával egyre nagyobb sikerélményeim lettek. Nagyon szerettem kint lenni a szabadban, gyönyörködni a természet szépségében. A mai napig nem változott ez a különös kapcsolatom a természettel. teljesen ki tud kapcsolni, ellazítani a horgászat és a természet közelsége.

Az évek múlásával tudásszomjamat enyhítve többféle horgász módszert megismertem, elsajátítottam, alkalmaztam. Részt vettem amatőrként nevesebb horgász versenyeken. A nagy „versenyhohók” mellett azt gondolom, mint amatőr horgász, jól teljesítek.

Szeretném a kezdő horgászoknak és haladóknak átadni tapasztalatom, tudásom és minél több emberrel megszerettetni a horgászsportot, a természet szépségének szeretetét tiszteletét, a kikapcsolódás élményét. A mai felgyorsult világunkban szükség van arra, hogy kizökkenjünk a mókuskerékből. A horgászsport is ezt célt hivatott szolgálni.

A győri Decathlon áruházban találkozhatunk személyesen.

A szerző cikkei