Kézsmárki Tamás

Hogyan is lettem rider? 2007-ben Balatonszőlősön nyaraltam a kis családommal. Ha az ember lemegy a Balcsira, mit lát? Rengeteg ember használja a bringát közlekedési eszközként, körbetúrázzák a tavat felmálházva, egyik kempingből a másikba, de persze vannak olyanok is, akik 5 óra alatt teszik meg mindezt.

Ekkor még a kosárlabda bűvöletében éltem, de az a pár nap a magyar tengernél mindent megváltoztatott. Én is körbe szerettem volna bringázni a legnagyobb tavunkat, ennek egyetlen akadálya volt: nincs mivel… Hazajöttünk, és az volt az első dolgom, hogy megkeressem a számomra megfelelő drótszamarat. Abban biztos voltam, hogy országúti bringát szeretnék, mert azzal lehet haladni, a Tourt is immel-ámmal követtem évek óta, csodáltam a pro tour menők bringáit. Hosszas keresgélés után meg is találtam álmaim bicóját.

Teltek az évek és a kilométerek, de mégis valahogy többre vágytam. Kerestem egy csapatot, ahol fejlődhetek és van társam a jóleső szenvedésben. Viszont megszűnt ez a csapat, így egy csapattársammal, aki jó barátom is lett, és másik 3-4 társammal megalakítottuk az SzTK Riderst. Ma 40 tagot számlál az egyesület, megalakult a triatlon osztag, rengeteg érmet nyertünk bringa-, triatlon- és futóversenyen.

Ma a munkám a hobbim, vagy talán a hobbim a munkám. Ha velem tartotok, titeket is elviszlek erre a változatos kis kirándulásra, ahol az országúti bringázás nagyköveteként ígérem, minden jóba beleviszlek titeket!

Velem személyesen a budaörsi Decathlon áruházban találkozhattok.

A szerző cikkei