Lőrincz Gábor

Egy egész napos síelés után, fáradtan mégis feltöltődve beülni egy jó szaunába a totális ellazulás érdekében. Nem is tudom mi lehet még ennél jobb.

4 éves korom óta sportolok. Ekkor még kötelező jelleggel kellett úsznom, hogy elmúljon a gyermekkori asztmám. Azóta pedig akárhogy is nézem, az életem része, és nélküle (meg a zene) el se tudnám képzelni magamat. Sose voltam egy lusta gyerek. Sok mindent kipróbáltam már, de nem eleget. Viszont onnantól kezdve, hogy a síelést kipróbálhattam, már megvolt az egyik legkedvesebb hobbim. Persze a Tv-ben már korábban is magával ragadott a sport, de élőben egészen más élmény. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy tudok síelni. Nem mondanám magam profinak, mert azok az oktatók és a versenyzők, de mindenképp nagyon lelkes amatőrnek tartom magam. Az egyetlen sajnálatos dolog a “síelős karrieremben”, hogy amikor elindult a forradalom a síelésben és megjelent a carving, nekem akkor kiesett 10 év. De ennek is volt pozitívuma! Mikor újra lécekre állhattam, már egy új stílust kezdtek el tanítani és teljesen új típusú léceken is. Nyugodtan mondhatom, hogy újra beleszerettem a síelésbe és azóta is tart töretlenül ez a szerelem. 
Pár éve a Decathlonnak köszönhetően a snowboardozást is volt szerencsém kipróbálni. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy bár tervbe volt amúgy is, de mindenkinek azt mondtam, “majd ha megtanultam rendesen síelni”. Persze többen nem értették, hogy ezt mire és miért mondom. A lényeg, hogy nem bántam meg, hogy így alakultak a dolgaim. Szeretem a boardozást is, de tény, hogy sokkal kevesebb időm van vele foglalkozni. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy saját felszerelésem sincs még hozzá.
Egy szó mint száz, aki csak teheti, próbálja ki bármelyik téli sportágat, mert tényleg varázslatos, már csak sokszor maga a táj, ahova elutazunk síelni. A hegytetőről pedig körbenézni, a panorámában csodálkozni, mintha egy új világba lépnénk, stressztől és mindenféle gondoktól mentesen. Ezt csak élvezni lehet! 

Személyesen velem több áruházban is lehet találkozni alkalomadtán illetve a Decathlonos rendezvényeken. De lehet, előbb találkozunk a természet vadregényes tájain.

A szerző cikkei