Nyitrai Réka

Akkor kezdődött igazán az életem, amikor elkezdtem futni.

Gyerekként kipróbáltam mindenféle sportot: dance aerobik, fit kid, röplabda, lovaglás, floorball, sportlövészet, de futni nagyon nem szerettem. Ennek ellenére 2018 nyarán mégis cipőt húztam és mielőtt észbe kaphattam volna, a legnagyobb és legőszintébb szenvedélyemmé vált. 

Futás során azt érzem, hogy élek, de úgy igazán. Azt, hogy szabad vagyok, nem korlátoz semmi (na jó a térdem igen, de ne rontsuk el ezt a szép pillanatot). Vagy azt, hogy bármire képes vagyok. Ha másnak sikerült, nekem miért ne sikerülne?

2015-ben volt egy sportsérülésem, amin miatt a jobb térdem külső- és belső szalagjai elmozdultak a helyéről és azóta instabil a térdem. Nekem nem volt segítségem, amikor neki kezdtem a futásnak, ezért időről időre mindig visszaestem, túlterheltem a térdem. Rengeteg idő, edzői konzultáció és elolvasott orvosi cikk után kaptam egy képet, hogy mire kellene nagyobb figyelmet fordítani (korábbi sérüléstől függetlenül). Úgyhogy köszönöm szépen, de engem nem fog megállítani egy sérülés! :D

Teljesen belemélyedtem a témába, hogy mennyi minden befolyásolja a teljesítményt. Ez odáig fajult, hogy egyetemi tanulmányaimat félbehagytam és újra felvételiztem a sport irányában. 

Ezt a tudást és 15 verseny tapasztalatát szeretném megosztani veletek, hogy mosolyt csaljak az arcotokra vagy felhívjam a figyelmeteket „futóműveitek karbantartására”.

Velem személyesen a Nyugati téri áruházban találkozhattok. 

 

A szerző cikkei