Rabitovszky Andor Előd

Kétlábon vagy kétkeréken, az erdő az én vidékem.

Általános iskolás koromban havi rendszerességgel jártam hazánk vadregényes tájait és a nyári, többnapos táborok sem maradhattak el. A természetjárás szeretete azóta is töretlen, ezért találkozhattok velem erdőn, mezőn, dombokon.

Gyerekkorom óta számtalan sportot kipróbáltam, de kezdetben a felnőtt életemnek kevésbé vált a részévé a rendszeres testmozgás. Szegedre mentem tanulni a fővárosból és sportújságíró végzettséggel tértem vissza.

Első munkám jórészét kétkeréken töltöttem és a kerékpározás hamar belopta magát a szívembe. Főként a hegyi kerékpározással ismerkedem. Bakancslistám elején a Nagy-Hideg-hegy és a Csóványos csúcsának a megmászása áll a Börzsönyben, de hétköznapi közlekedésnél is örömmel pattanok nyeregbe, amikor csak lehetséges.

Az elmúlt hónapokban egy barátommal futni mentem néhányszor és azóta is futok. Régebben próbálkoztam ezzel a sporttal, de nem szántam rá magam, hogy megfelelő cipőt és ruházatot is keressek hozzá. Szerencsére ez már a múlt. Nincs különösebb célom, csak a futás öröme, amit jószívvel ajánlok bárkinek, aki sportolni szeretne.

A jóga szintén szerepel a kedvelt mozgásformáim között. A számtalan pozitív fizikai, mentális és lelki hatása felbecsülhetetlen, ha odafigyelünk a gyakorlatok megfelelő kivitelezésére.

A célom a blogírással, hogy könnyen érthető és szórakoztató módon meséljek az általam űzött sportokról és a hozzájuk elengedhetetlenül kapcsolódó sportszerekről.

A szerző cikkei