Szegedi Gergely

A túrázás életem zöldebbik világa, úgy érzem rohanó világunkban sokan szabadulnának a piros lámpás levegőtől és egyre több igény van a városi ember számára, hogy zöld útja legyen egy természetesebb világba.

2008 óta járom az Országos Kéktúra 1.100 km szakaszát feleségemmel együtt és ez a világ feltárt nekünk egy másikat, amiben addig éltünk: ismeretlen ismerősök barátokként fogadtak az erdőkben, tájról-tájra új embereket, kultúrákat, festői hegyeket fedezünk fel, mellyel az ember feltöltődik egy életre.

2013-ban a teljesítménytúra világába is belekóstoltunk, s így alakult egyszer, hogy ott találtuk magunkat a Kinizsi 100-on, melyet 22 óra alatt teljesítettünk. Nos, 2008-ban a Pilis tetején még nem gondoltam, hogy pár évvel később a majdnem 3.000 méteres Triglav csúcsán fogok állni feleségemmel együtt.

Természetjárás, kéktúra, teljesítmény, hegyek: szerelmes vagyok.

Legújabb kihívásként novemberben született fiúnkat, Lehelt szeretnénk ideje korán megismertetni a zöld negyeddel. Blogírásaimon keresztül pedig bemutatni a kezdeteket 2008-tól, azt, hogy ez nem csak egy egyéni hóbort, hanem a tisztás levegője még harmonikusabb házasságot tud varázsolni és hogy a túrázás egy családbarát hobbi: senki nem mondhatja, hogy “feleségem és gyerekem van, sajnos nem tudok menni túrázni”.

Írásaim megtörtént eseményeken alapulnak majd, így de, ki tudunk menni a természetbe, csak kövessetek!

Személyesen a dunakeszi áruházban találkozhattok velem.

A szerző cikkei