Szunyogh Szandra

A sport különböző intenzitással egész életemben jelen volt. Gyerekként versenyszerűen futottam és úsztam. Mostanában rendszeresen úszok, futok, kerékpározok, szeretek suppolni, korcsolyázni és imádok túrázni. Bakancslistámon egy triatlon verseny is szerepel.

Szerencsés vagyok. Veszprémben nőttem fel, közel a Balaton és a Bakony. Nyáron úszni tanultam, télen korcsolyázni a Balatonnál. 

Apukám rengeteget vitt túrázni a Bakonyba, úgy éreztem mindent tudott az erdőről. Később nem telt el nyár kenutúra nélkül, vadkempingeztünk a Duna parton és a Tisza több szakaszán. Ezek a gyermekkori élmények meghatározóak. A természet szeretete és a túrázás talán innen ered. Engem az erdők, a vizek, a hegyek, a fák töltenek fel. 

Szerettem volna, ha a gyerekeim is értékelik azt, ami körülvesz minket, hogy le merjenek ülni a fűbe, aludni egy sátorban vagy a szabad ég alatt, hogy érték legyen az avarban megbújó vargánya, a szúrós bokorról leszedett szeder, a madárének, a természet ereje, a víz robaja és sok minden más….érezzék azt a szabadságot, azt a végtelenséget, amit átélhetünk a természetben. Így a túrázás néhány éve újra életünk részévé vált. 

Mottóm: 

„A varázslat mindenütt körülvesz minket. Csupán keresnünk kell, fürkészni figyelmesen.”

Személyesen a csömöri áruházban találkozhattok velem. 

A szerző cikkei