Tarczali Levente

A futás 2019 őszén szinte észrevétlenül lopta be magát az életembe, majd néhány hónap elteltével azon kaptam magam, hogy a mindennapjaim szerves részét képezi.

Az azóta eltelt bő két évben próbáltam minél több, a futáshoz kapcsolódó tudományos ismerettel felvértezni magam, elsősorban ezeket, illetve személyes élményeimet szeretném megosztani veletek. 

Alapvetően egy eredményorientált embernek tartom magam, akiben nagyon nagy a versenyszellem. Igyekszem minden nap azért tenni, hogy jobb futó lehessek. Az erősítő, mobilizáló edzéseket, különféle regenerációs módszereket, egészében véve az életmódom teljes mértékben a futóteljesítményem növelésének szentelem. 

Kezdetben a futás számomra csak a kitűzött időeredmények, helyezések hajszolásáról szólt, ma azonban ennél jóval többet kapok ettől a sporttól. A futás nap mint nap önmagam legyőzését, megismerését jelenti. Ez a sport az, ami egyensúlyt és harmóniát teremt az életemben, magabiztosságot és erőt ad ahhoz, hogy szembenézzek a problémáimmal, és kissé szürreális módon, lelassítja rohanó világunkat.

Velem személyesen a szegedi áruházban találkozhattok.

A szerző cikkei