Tóth József

Édesapám korai halálának feldolgozására, orvosi javaslatra kezdtem el sportolni. Mint majd minden fiú gyermek, a labdarúgó pályán kerestem a boldogságot, nekem azonban, a zöld gyepet körülölelő salak pályán adatott meg ez. 42 éve tart a szerelem.

Ez idő alatt, rengeteg szép élményt és tapasztalatot szereztem, itthon és határainkon túl is. Büszkén mondhatom, hogy ugyan életem jelentős részében a teljesítőképességem határait feszegettem főállású sportolóként, a komolyabb sérülések mégis elkerültek. Kisebb izomsérüléseket leszámítva, zavartalanul készültem az előttem álló versenyekre. Ezt elsősorban a terhelés és a pihenés arányának helyes megtalálásával értem el. Így tudtam lehetővé tenni azt, hogy életformaként akár életem végéig futhassak. Ennyi év után is szenvedéllyel tudok beszélni a futásról, és napi szinten űzöm. Kívánhatok-e ennél többet nektek?

Személyesen a soroksári Decathlon áruházban találkozhattok velem a vásárlótérben, és azon kívül is a Futrinka utca futóközösség vezetőjeként, heti két alkalommal.


 

A szerző cikkei