Vas Gábor

Bármilyen furán hangzik is, 16 évvel ezelőtt egy jégfalmászó verseny kapcsán kerültem a futás és azon belül is a tájfutás közelébe.

Ekkor ismertem meg azokat a “futóbolondokat”, akiket ma a barátaimnak is hívok. A középiskola és később az egyetem alatt is, számos mókában, kalandban és utazásban volt részünk a futás kapcsán, amely a későbbi pályaválasztásomat is meghatározta. Így kerültem tehát a Decathlonhoz, ahol már több, mint 10 éve róhatom a kilométereket.

Azóta a tájfutás mellett számos egyéb “társterületen” is kipróbáltam magam, legyen az terepfutás, atlétika, utcai futóversenyek, triatlon vagy spártai – és egyéb akadályfutások. Büszke vagyok rá, hogy az eltelt évek alatt életem szerves része maradt a sport és azon belül kiemelten a futás, tájfutás.

Jelenleg Franciaországban, Lille-ben élek és a Decathlon központjában dolgozom. Megadatott az a különleges szerencse, hogy azzal foglalkozhatom, ami a hobbim. Így amíg “tűz közelben” vagyok, szeretnék megosztani veletek minél több érdekességet az itt tapasztaltakból, és a cikkeimmel segíteni abban, hogy minél többen megismerjék és megtapasztalják a sport, és azon belül is a tájfutás örömeit.

A szerző cikkei